Fietsgereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom hebben we ook een lijstje gemaakt met onmisbaar gereedschap voor de fietsenmaker. Bekend en minder bekend gereedschap, handige hulpmiddelen en typisch gereedschap voor speciale fietsreparaties. Je vindt dit gereedschap ook terug bij de diverse instructies.


Om een beetje uit de voeten te kunnen als aspirant fietsmonteur is, naast het initiatief tot het zelf repareren van de fiets, gereedschap een eerste vereiste. Zonder het goede en juiste gereedschap zal een reparatie stranden, en er wordt dan ook gezegd dat goed gereedschap ”het halve werk is”!

Om de reparaties, zoals die tot nu toe zijn behandeld tot een goed einde te kunnen brengen, volgt hier een opsomming van de benodigde (en onmisbare) gereedschappen.

De startset, waarmee diverse reparaties te lijf kunnen worden gegaan, bestaat dan, naast een standaard of een fietslift, uit de volgende zaken:


Deze opsomming is uiteraard nog verder uit te breiden met gereedschap zoals we dat voorbij hebben zien komen bij het vervangen van een cassette (de cassettesleutel en de freewheeldraaier), of bij het verwijderen van de fietsketting (met behulp van de kettingpons) maar om met verschillende reparaties een aanvang te kunnen maken, is dit een goed begin.

 

Gerelateerde artikelen over fietsen:
stadsfiets   herenfietsen   fietsen kleding   test omafietsen   fietstrainingen   ketting mtb schoonmaken   Fietsverzekering   mtb frames   kopen herenfiets   bandenspanning