Smeermiddelen voor uw fiets

Smeer ‘m! We gaan het hebben over smeermiddelen. Over het algemeen zijn er voor wat betreft het onderhoud aan de fiets een drietal smeermiddelen te onderscheiden: Lichte olie, kettingolie en waterafstotend vet.

1. Lichte olieën

Om te beginnen met de eerste, de lichte olieën. Er zijn van deze soort verschillende varianten.

Van de traditionele lichte oliesoorten die beschikbaar zijn, hebben de meesten een plantaardige basis en vertonen de neiging om enigszins te gaan verkleven. Ook hierin zijn ontwikkelingen gaande, waardoor de huidige varianten moeten gaan vrezen voor hun leidinggevende rol… Verderop wordt hierover een tip van de sluier opgelicht!

De varianten die momenteel worden gebruikt hebben veelal een synthetische, teflon basis en zitten in een spuitbusje dat is uitgevoerd met een flexibel smeerslangetje aan het uiteinde, zodat het smeermiddel zeer goed kan worden aangebracht op plaatsen waar u normaal gesproken met moeite zou kunnen komen.

Met andere woorden zeer handig, efficiënt en geen geklieder en gepruts, en bovendien geen verspilling wanneer u bijvoorbeeld de smering van de binnenkabels onder handen wilt nemen. Eenvoudigweg het slangetje even in de buitenkabel en de boel loopt weer gesmeerd.

2. Kettingolie

De tweede variant is kettingolie. Kettingsmering is een hoofdstuk apart. Er zijn vele soorten op de markt, die afhankelijk van de verschillende weersomstandigheden kunnen worden gebruikt. Zo zijn er soorten die eveneens op synthetische basis, uitstekend water afstoten en een hoge smerende werking hebben, terwijl andere soorten, zoals die op een was-basis, vooral geschikt zijn voor gebruik in droge klimaatsomstandigheden.

Het dient echter te worden opgemerkt dat olie sowieso een beter smeermiddel is dan was.

Over het algemeen zal doodgewone motorolie als smeermiddel voor de fietsketting, net als olijfolie, voor voldoende smering zorgen. Bij het gebruik van motorolie is een veel gehoorde reactie dat gebruikers het niet prettig vinden dat de ketting zo zwart wordt: Voor velen is het visuele aspect van dit effect ook nog van belang: De ketting moet wel blijven glimmen!

Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan het veel geroemde WD 40. Dit is wellicht een prima middel voor het smeren van sloten en draaiende delen in speelgoed, maar niet voor de smering van uw ketting en tandwielen. Ongeschikt, omdat het spul naast een slechte smering, ook nog andere eventueel aanwezige smeermiddelen oplost, zodat bij een relatief zware belasting ,wat het fietsen nu eenmaal veroorzaakt, slijtage aan uw ketting en tandwielen optreedt, welke groter zal zijn dan wanneer u helemaal niets gebruikt! Het effect van ijzer op ijzer is funest voor uw materiaal. Volgens de kenners dus niet gebruiken voor het smeren van uw ketting!

3. Waterafstotend vet

Waterafstotend vet wordt voornamelijk gebruikt bij draaiende en gelagerde onderdelen. Het is zaak om deze onderdelen om de zoveel tijd, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de fiets, aan een nadere inspectie te onderwerpen en goed in het vet te houden. Wiellagers, stuurbehuizing en trapassen zijn hier de belangrijkste onderdelen.

Eind vorig jaar is een nieuw merk smeermiddelen op de markt gekomen. Het zijn smeermiddelen die bedoeld zijn voor het onderhoud aan de fiets. Ze zijn zeer goed voor het milieu en dus uiteindelijk ook voor de mens….. op plantaardige basis!

Deze lijn produkten onderscheidt zich doordat ze niet oplossen in water en tegen allerlei weersinvloeden bestand zijn, zodat ze ook niet in het milieu terecht komen.

Het grote verschil tussen bestaande minerale smeermiddelen en dit produkt is, dat bij de eerste al na een uur of drie een vorm van corrosie optreedt, wat bij het nieuwe produkt na een zware test van maximale duur, niet of nauwelijks te constateren valt, en het produkt zijn werking blijft behouden.