twee fietsen

Wat is de beste elektrische fiets?

De beste elektrische fiets is een persoonsafhankelijke keuze die je kunt maken. Wanneer je niet te zwaar wil fietsen kun je het beste kiezen voor een voormotor. Het voorwiel van de elektrische fiets is namelijk het zwaarste onderdeel. Deze fietsen zijn beperkt verkrijgbaar en vooral voor ouderen geschikt. Je zult namelijk merken dat deze fietsen heel soepel en licht in gebruik zijn. Wanneer je de fiets wat intensiever gebruikt raden wij een middenmotor aan. Deze geeft een constante ondersteuning. Hier zijn dan ook niet voor niets veel modellen van. Het is de meest verkochte elektrische fiets van Nederland. Lees ook onze online klanten reviews Amslod fietsen.

De keuze maken voor een elektrische fiets

Wanneer je besluit om een elektrische fiets te gaan kopen dan heb je een aantal aandachtspunten. Allereerst en de meest belangrijkste is waarschijnlijk de prijs kwaliteit verhouding. De amslod fiets wordt door klanten hoog beoordeeld met de juiste prijs kwaliteit verhouding. Dan heb je ook nog de verschillende types van fietsen met ieder een eigen rijeigenschappen. Op de website van Amslod kun je dit snel en overzichtelijk vinden. Ook kun je hier selecteren op het type motor wat je zou willen. Als je al eens in aanraking geweest bent met een elektrische fiets dan weet je welke motor het beste bij je past. Dan heb je ook nog de accu. Afhankelijk van het gebruik wat je doet gaat hij een bepaald aantal kilometers of uren mee. Dit vind je meestal bij de producteigenschappen van de fiets.

De versnellingen van een elektrische fiets

Bij de keuze van een elektrische fiets is het aantal versnellingen heel belangrijk. Wanneer je de fiets veel gebruikt zal je ook veel schakelen. Daarom is het belangrijk om juist dan te kiezen voor een naaf of derailleur versnelling. Deze geven dan de beste prestaties. Ook qua onderhoud kan dit een bepalende keuze zijn. Wanneer je de fiets niet veel gebruikt raden wij een naafversnelling aan. Deze is namelijk onderhoudsvriendelijk en dit scheelt dan ook in de kosten. Vaak is dit de doorslaggevende factor bij de aanschaf van de fiets. Je hebt modellen die wel tot 11 versnellingen gaan. En soms zit er ook een sport stand op om net even wat extra gas te kunnen geven. Dit vraagt alleen wel wat extra energie van de accu. Let dus op dat je dan niet teveel kilometers maakt. Of probeer je accu op te laden tijdens een terrasje of iets dergelijks.

De keuze van een motor voor de elektrische fiets

Het is van groot belang dat de motor op een bepaalde plek zit wanneer je gaat fietsen. Een middenmotor geeft een krachtige ondersteuning op zowel voor als achterwiel. Maar je hebt ook de voor motor die zorgt voor een lichtere belasting. Vooral voor mensen die niet zo snel zijn is dit een verstandig keuze. Met minder omwentelingen maak je er een soepele rit van. Ga je veel en vaak fietsen dan is de middenmotor wat handiger. Deze kan namelijk ook goed tegen een heuvel op fietsen. Maar ook met tegenwind merk je dat hij fijn fietst.