Band plakken en buitenband erop

Plakken: U kunt nu de lijm gelijkmatig, met gebruikmaking van een schone vinger, over het geschuurde oppervlak verspreiden. U moet er voor zorgen dat de lijm opdroogt, dus wanneer deze gelijkmatig is verspreid en er enigszins dof uit gaat zien is het tijd om de plakker te bevestigen. Druk de plakker stevig aan en laat de lijm even 5 minuten uitharden.
Voordat u de lijm aan gaat brengen is het misschien een tip om, afhankelijk van het type plakker, alvast een beginnetje te maken met het lospeuteren van het beschermlaagje van de plakker, zodat u dit, wanneer de lijm droog is, direct van de plakker zult kunnen trekken om deze te bevestigen.

Pomp vervolgens de band met een paar pompbewegingen in een slappe ronde vorm en breng hem terug in de buitenband. Plaats om te beginnen het ventiel door het ventielgat en zet deze een paar slagen met het ringetje vast tegen de velg aan, zodat de binnenband niet zo makkelijk uit de buitenband kan vallen en hiermee tevens op de juiste plaats blijft zitten.

Buitenband erop leggen

Begin nu de buitenband om de velg te leggen: Het begin zal vrij eenvoudig gaan, maar naarmate de band er voor meer dan drievierde deel om zal liggen, zal het zwaarder gaan.

Hoewel het over het algemeen met de hand moet lukken, kan het zijn dat het laatste stukje van de buitenband met behulp van een bandenlichter op de velg zal moeten worden gedrukt.

Cordo heeft hier een handig apparaatje voor!

Een hulpmiddel bij het met de hand opleggen van dit laatste stukje: U neemt het wiel en zet het voor u op de grond: U pakt de buitenband van bovenaf vast met beide handen en probeert zo met de handen aan weerskanten van de band van boven naar beneden krachtig duwend de band op te rekken, zodat u op de plek beneden ,waar de band nog niet om de velg bevestigd zit meer speling zult krijgen, zodat de band makkelijker om dit laatste stukje velg kan worden gedrukt.